• Opleidingstrajecten op maat voor pabo-gediplomeerden in het vmbo

31-01-2017

Voor pabo-gediplomeerden in het vmbo komen vanaf februari 2017 opleidingstrajecten op maat om een bevoegdheid te halen. Staatssecretaris Dekker heeft dit voorstel van de VO-raad, Onderwijscoöperatie en Vereniging Hogescholen overgenomen. Dit biedt een oplossing voor de ongeveer 1500 pabo-gediplomeerden in het vmbo die volgens de wet onbevoegd zijn om in het vmbo les te geven. Hogeschool Utrecht gaat opleidingstrajecten aanbieden.

• Logo CARPE

CARPE ontwikkelt onderwijs voor Vietnamese universiteiten

26-08-2016

Het consortium van Europese hogeronderwijsinstellingen CARPE, waarvan Hogeschool Utrecht een van de oprichters is, gaat haar succesvolle onderwijsmodule Smart Sustainable Cities geschikt maken voor Vietnamese universiteiten. CARPE wil zo bijdragen aan de modernisering van het hoger onderwijs, ook buiten de westerse wereld.

• Collegezaal

Meer kerels voor de klas: hoe doen we dat?

13-06-2016

De Mannen op de Pabo, een groep mannelijke pabo-studenten van Hogeschool Utrecht, organiseerde op 10 juni samen met ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins het symposium Kerels voor de Klas. In het afgelopen jaar zijn er namelijk in heel Nederland regionale initiatieven gestart om meer jongens naar de pabo te krijgen. Om de ideeën te verbinden en krachten te bundelen kwamen pabo-studenten, lerarenopleiders van verschillende hogescholen, meesters en initiatiefnemers van regionale acties samen: “Het vak van meester moeten wij weer stoer maken!”

• Onderwijs professionals

Windesheim en HU blij met erkenning voor master Expertdocent Beroepsonderwijs

09-06-2016

Windesheim en Hogeschool Utrecht (HU) zijn blij met het positieve besluit van het Ministerie van OCW over de bekostiging van de master Expertdocent Beroepsonderwijs. Hierdoor kunnen docenten tegen aanzienlijk lagere kosten de master volgen. “Het besluit onderstreept het belang van masteropgeleide docenten in het beroepsonderwijs,” stelt Monique de Ridder, opleidingscoördinator.

• Exterieur Padualaan 97

HU en Windesheim herschikken lesplaatsen Master SEN

08-06-2016

Windesheim en Hogeschool Utrecht bieden vanaf komend studiejaar de Master Special Educational Needs (SEN) aan vanuit elf leslocaties. De hogescholen zetten hiermee een belangrijke stap in hun samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek binnen het educatieve domein. Het Ministerie van OCW heeft ingestemd met de herschikking van de lesplaatsen voor de Master SEN. Windesheim Flevoland in Almere is op termijn een nieuwe lesplaats.